Adviseur mobiliteit en parkeren

De functie

Hoe gaan wij de extra mobiliteit opvangen als Zaanstad straks groeit naar 200.000 inwoners en er 20.000 nieuwe woningen binnenstedelijk bijgebouwd gaan worden? En hoe zorgen we voor voldoende parkeergelegenheid? Met deze vraagstukken ga jij aan de slag!

Zaanstad maakt de komende jaren een mobiliteitstransitie door. Het maken van Zaanstad tot fietsstad, het verbeteren van de verbinding met Amsterdam, stimuleren van de ketenmobiliteit, smart mobility en meer aandacht voor de voetganger in de openbare ruimte zijn hierbij speerpunten. Een goed parkeerbeleid is hiervoor randvoorwaardelijk. Jij adviseert bij het tot stand komen van beleidsvoorstellen, projecten, gebiedsontwikkelingen (zie ook MAAK.Zaanstad), omgevingsplannen en bouwplannen. Met name op het thema Parkeren ben jij de specialist. Parkeren is niet alleen voor de inwoners een belangrijk onderwerp, maar ook collega’s willen meer aandacht voor dit thema. Je gaat bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen bij de totstandkoming en de implementatie van het nieuwe parkeerbeleid. Jij kunt dus echt het verschil gaan maken.

Verder:

Werk je mee aan de beantwoording van bestuurlijke vragen.

Draag je bij aan de uitvoering van het Zaans Mobiliteitsplan.

Draag je bij aan een transitie naar meer duurzame mobiliteit om invulling te geven aan de klimaatopgave.

...
... ...

Jouw profiel

Samenwerken met andere adviseurs binnen en buiten de afdeling gaat jouw goed af. Ook kun je goed schakelen tussen verschillende detailniveaus en heb je gevoel bij andere vakspecialisaties die betrokken zijn bij stedelijke ontwikkeling, zoals stedenbouw of milieu. Je houdt je bezig met bestaande én nieuwe vraagstukken en vindt het prettig om daarbij out of the box en toekomstgericht te mogen denken. Een leergierige houding is welkom bij ons!

Daarnaast breng je het volgende mee:

Een afgeronde verkeerskundige opleiding op HBO/WO niveau

Bij voorkeur 3 tot 5 jaar ervaring in vergelijkbare functie*

Brede inhoudelijke interesse in het vakgebied verkeer en mobiliteit: van openbaar vervoer, fiets, voetganger, parkeren, smart mobility tot verkeersveiligheid

ervaring met adviseren op het gebied van parkeren

* Heb je minder ervaring? Wij nodigen je uit om alsnog te solliciteren. Wij staan er voor open om jou, met goede begeleiding, te ontwikkelen tot een breed inhoudelijk adviseur op het gebied van mobiliteit met als specialiteit parkeren.

Arbeidsvoorwaarden

Een baan waarin jij het verschil kan maken en je een waardevolle bijdrage levert aan de stedelijke opgaven en de toekomst van Zaanstad. Als gemeente vinden wij persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk.

Wat kun je nog meer verwachten?

Een salaris tussen €3.719 en €5.366 bruto per maand (o.b.v. 36 uur, schaal 10A inschaling is afhankelijk van ervaring)

Een baan voor 32-36 uur per week

Een individueel keuzebudget (IKB) van maar liefst 17,05%, dat je kunt besteden aan extra vakantiedagen, opleidingen, een fiets of extra salaris

Hybride werken: zowel in het unieke stadhuis, direct gelegen naast het NS-station Zaandam, als vanuit huis. Werktijden/ -dagen zijn flexibel in te delen

Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof

Een thuiswerkvergoeding van €3 netto per dag

Een reiskostenvergoeding op basis van fiscale uitruil. Als je met het OV reist ontvang je daarnaast een netto tegemoetkoming in de reiskosten

Wil je meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk dan het overzicht: werkenbij.zaanstad.nl/vacatures/arbeidsvoorwaarden

De organisatie

Zaanstad is onderdeel van de metropoolregio Amsterdam en volop in ontwikkeling. De groei van Zaanstad biedt mooie kansen om de stad te moderniseren en de leefbaarheid te verbeteren, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. De groei heeft grote impact op de benodigde infrastructuur en de inrichting van de openbare ruimte. De opgaven en ambities voor stedelijke ontwikkeling zijn groot. Wat is jouw rol daarin?

Het team

Je gaat werken in een hecht en gezellig team van zes verkeerspecialisten. Dit team is onderdeel van de afdeling Fysieke Leefomgeving, daarin werk je nauw samen met verschillende adviseurs: van onder andere stedenbouw, erfgoed, wonen, milieu, duurzaamheid, economie, tot ontwerpers buitenruimte. Daarnaast werk je integraal samen aan de mobiliteitsopgave met collega’s van diverse afdelingen binnen het fysiek domein. Een goede samenwerking staat hierbij voorop. Samen met je collega’s draag je zorg voor een goede kwaliteit van de Zaanse leefomgeving.

Nieuwsgierig naar jouw collega’s? Bekijk het filmpje met Falko over zijn werk als adviseur verkeer.

Interesse?

Kom jij het team versterken? Wij maken graag kennis met jou! Laat vooral je contactgegevens achter en wij plannen een oriënterend gesprek, zodat je meer te weten kunt komen over de functie, de stad en het werken bij Zaanstad.

Direct solliciteren? Dat kan natuurlijk ook via deze link. Wij geven jou binnen 5 werkdagen een terugkoppeling.

Heb je nog vragen? Neem voor inhoudelijke vragen gerust contact op met Jeannette Blaauw (afdelingshoofd Fysieke Leefomgeving) via 06-50071820. Bel of app met Ramona Iannotti (Corporate Recruiter) op 06-58002221 voor vragen over de sollicitatieprocedure.

.