Beleidsadviseur omgevingsbeleid

De functie

Zaanstad bereidt zich voor op de Omgevingswet. Met oog op de inwerkingtreding wordt er hard gewerkt aan de nieuwe omgevingsvisie, het Zaanse omgevingsplan en de ketensturing. Als visiespecialist omgevingsbeleid lever je een bijdrage aan het afronden van de omgevingsvisie in 2023 en het Zaans omgevingsplan. De doorvertaling van de omgevingsvisie in beleid en regels en de advisering in de gebiedsontwikkeling behoren tot jouw werkveld.

Deze functie is nieuw binnen de gemeentelijke organisatie. De dynamiek in het vakgebied is groot. Dit vraagt alle ‘’hens aan dek”. Ben jij de professional die proactief aan de slag gaat met het beleidsveld omgevingsbeleid en alle lopende ontwikkelingen op rijks- en provinciaal niveau overziet? Als visiespecialist weet je vanuit verschillende vakgebieden de verbindingen te leggen en zet je in op een integrale benadering.

Wat ga je doen?

Het opstellen van beleid en het beleidsmatig adviseren is je hoofdtaak. Hierbij werk je voor collega’s, het college of raad en voer je hierover overleg met inwoners, netwerkpartners en bestuurders. In de rol van opdrachtnemer krijg je wisselende opdrachten.

Als lid van het kernteam van de Omgevingsvisie werk je mee aan de afronding van de Zaanse Omgevingsvisie.

Als lid van het kernteam van het Zaans Omgevingsplan werk je mee aan het opstellen van het Zaans omgevingsplan.

Vanuit de inhoud van de omgevingsvisie ontwikkel je samen met je collega’s (o.a. juristen en vergunningverleners) het beleidsmatige en juridisch-planologische uitvoeringsprogramma van de visie

Het opstellen van een plan voor de regelmatige actualisatie van de Omgevingsvisie en het oprichten van een monitoringssysteem voor de fysieke leefomgeving.

Om feeling te houden met de uitvoering ben je onderdeel van het nieuw voortraject van vergunningen: Intake- en omgevingstafel.

...
... ...

Jouw profiel

Volg jij de ontwikkeling van de omgevingswet op de voet? Jij kan het verschil gaan maken in deze functie! Je weet hoe je belangen van verschillende partijen zo goed mogelijk moet afwegen om te komen tot integrale beleidsadviezen en win-winsituatie te creëren. Zowel beleidsmatig en strategisch handelen als het schakelen tussen operationeel, tactisch en strategisch niveau gaat jou goed af. Natuurlijk heb jij een goed gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen.

Wat breng je nog meer mee?

HBO/WO werk- en denkniveau

Een brede beleidsachtergrond in relatie tot de fysieke leefomgeving met aantoonbare beleidsresultaten.

Kennis van RO en andere vakgebieden en je overziet de samenloop van wetgeving met planologische keuzes.

Eerste ervaringen met de instrumenten van de Omgevingswet, bijzonder met de visie en het plan.

Arbeidsvoorwaarden

Mooi werk dat er toe doet bij een goede, ambitieuze werkgever. Een baan waarin jij het verschil kan maken en een waardevolle bijdrage levert aan de stedelijke en maatschappelijke opgaven en de toekomst van Zaanstad.

Wat kun je nog meer verwachten?

Salaris tussen €4.781 en €6.470 (o.b.v. 36 uur, inschaling in schaal 12, afhankelijk van ervaring)

Een baan voor 32-36 uur per week

Een individueel keuzebudget (IKB) van maar liefst 17,05%, dat je kunt besteden aan extra vakantiedagen, opleidingen, een fiets of extra salaris

Hybride werken: zowel in het unieke stadhuis, direct gelegen naast het NS-station Zaandam, als vanuit huis. Werktijden/ -dagen zijn flexibel in te delen

Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof

Een thuiswerkvergoeding van €3 netto per dag

Een reiskostenvergoeding op basis van fiscale uitruil. Als je met het OV reist ontvang je daarnaast een netto tegemoetkoming in de reiskosten

Wil je meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk dan het overzicht: werkenbij.zaanstad.nl/vacatures/arbeidsvoorwaarden

De organisatie

Zaanstad blijft de komende decennia groeien. In 2040 is onze stad uitgegroeid tot een stad met ruim 200.000 inwoners. De groei van de stad heeft een grote impact op de benodigde infrastructuur en de inrichting van de openbare ruimte. Om deze groei te kunnen verwezenlijken en in goede banen te leiden hebben we behoefte aan de expertise van ambitieuze vakmensen, zodat de stad in de toekomst aantrekkelijk, veilig en bereikbaar blijft.

Als je werkt bij de gemeente Zaanstad maak je deel uit van een leuke, authentieke, ondernemende organisatie. Werken bij Zaanstad betekent werken aan complexe, maatschappelijke, relevante vraagstukken met veel eigen verantwoordelijkheid in een dynamische omgeving. Meer weten hoe het is om voor de fysieke leefomgeving van Zaanstad te werken? Bekijk et filmpje.

Interesse?

Word jij onze expert op het gebied van omgevingsbeleid? Wij maken graag kennis met jou! Laat vooral je contactgegevens achter en wij plannen een oriënterend gesprek, zodat je meer te weten kunt komen over de functie, de stad en het werken bij Zaanstad.

Direct solliciteren? Dat kan natuurlijk ook via deze link. Wij geven jou binnen 5 werkdagen een terugkoppeling.

Heb je nog vragen? Neem voor inhoudelijke vragen gerust contact op met Jeannette Blaauw (afdelingshoofd Fysieke Leefomgeving) via 06-50071820. Bel of app met Ramona Iannotti (Corporate Recruiter) op 06-58002221 voor vragen over de sollicitatieprocedure.

.