Landschapsarchitect

De functie

Een groeiende en verdichtende stad met een groot landschappelijk buitengebied én de ambitie om te vergroenen! Dat vind je in Zaanstad! Door toenemende ruimteclaims in het buitengebied en vele vraagstukken van stedelijk landschap tot natuurlijk landschap, kun jij als landschapsarchitect in Zaanstad in de volle breedte van het vak aan de slag!

Wat ga je doen?

Als landschapsarchitect ben jij betrokken bij het uitvoeren van projecten, bouwplannen en RO ontwikkelingen waar landschappelijke waarden een integraal onderdeel van zijn. De beleidskaders en ambities voor de ontwikkeling van het binnenstedelijk groen en het landschappelijk buitengebied stel jij op. Jij adviseert over het landschap en ruimtelijke inpassing bij infrastructurele projecten, transformatie van bedrijventerreinen, functiewijziging landbouwbedrijven, water- en natuurprojecten en klimaatadaptatie en energie (RES). Jij zet je hierbij in om de kwaliteitsdoelen voor groen en landschap te behalen.

Tevens adviseer je op bouwvergunningen (WABO) en bestemmingsplannen in het buitengebied of met een grote landschappelijke component. Dat doe je in samenwerking met de ontwerpers openbare ruimte en of stedenbouwkundigen. Onder de Omgevingswet doe je dit straks in de Keten van de Toekomst aan de omgevings- of gebiedstafel. Bij gebiedsontwikkelingsprojecten adviseer jij al in een vroeg stadium over het landschap.

Verder:

Beantwoord je vragen over groen en landschap binnen en buiten de organisatie (bewoners, Staatsbosbeheer, provincie, agrarische natuurvereniging, Hoogheemraadschap, Landschap Noord Holland, vrijwilligers landschapsbeheer) en inspireer je beheerders, collega’s van andere vakgebieden, opdrachtgevers en bestuurders vanuit de positie van deskundige.

Adviseer je over het thema recreatie, waterrecreatie en de voorzieningen die daarvoor nodig zijn.

Draag je bij aan de uitvoering van het Groen en waterplan Zaanstad, als adviseur van concrete projecten en processen uit het Uitvoeringsprogramma GWP.

Lever je een inhoudelijke bijdrage op hoofdlijnen aan grotere projecten in de openbare ruimte zoals projecten in de hoofdgroenstructuur, parken en stadsranden.

Ben je verantwoordelijk voor de subsidiedossiers ZNMC, KMZ en vrijwillig landschapsbeheer.

In deze functie werk je nauw samen met vakspecialisten op het gebied van stedenbouw, ecologie, erfgoed en toerisme en met senior beheerders van de openbare ruimte. Wil jij alvast één van je collega’s leren kennen? Bekijk het filmpje met Michiel van Zwieten of lees het interview over zijn werk als ontwerper openbare ruimte bij Zaanstad.

Jouw profiel

Dat jij de expert bent op het gebied van landschap mag wel duidelijk zijn. Jouw creativiteit, passie voor het vak en je goede adviesvaardigheden komen goed van pas. Jij denkt niet alleen in mogelijkheden, maar jij kunt met jouw enthousiasme en communicatieve vaardigheden uiterst goed plannen presenteren en draagvlak creëren op verschillende niveaus. Je kunt zelf goed ontwerpen en ontwerpen beoordelen, maar je bent vooral op zoek naar een baan waarin je meer als adviseur aan de slag gaat dan alleen als ontwerper. Kennis overdragen en adviseren is iets waar jij energie van krijgt.

Verder heb je:

min. een afgeronde WO opleiding in de richting van landschapsontwerp;

min. 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie;

kennis van wettelijke kaders en regelgeving en ben je in staat om de samenloop van wetgeving met planologische keuzes te overzien.

Het aanbod

Gemeente Zaanstad is een fijne werkgever. Je gaat werken met gedreven, enthousiaste collega’s, je hebt inhoudelijk zeer uitdagende en verantwoordelijke werkzaamheden. Daarbij draag jij direct bij aan de stedelijke opgaven en de toekomst van Zaanstad. Je komt te werken in het team landschap en openbare ruimte-ontwerpers dat bestaat uit 7 collega’s.

Wat kun je nog meer verwachten?

Een salaris tussen €4.020 en €5.725 (o.b.v. 36 uur per week, schaal 11). Inschaling in een aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.

Een baan voor 32-36 uur per week.

Een individueel keuzebudget (IKB) van maar liefst 17,05%, dat je kunt besteden aan extra vakantiedagen, opleidingen, een fiets of extra salaris.

Hybride werken: zowel in het unieke stadhuis, direct gelegen naast het NS-station Zaandam, als vanuit huis. Werktijden/ -dagen zijn flexibel in te delen.

Gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Een thuiswerkvergoeding van €3 netto per dag.

Een reiskostenvergoeding op basis van fiscale uitruil. Als je met het OV reist ontvang je daarnaast een netto tegemoetkoming in de reiskosten.

Wil je meer weten over onze arbeidsvoorwaarden? Bekijk dan het overzicht: werkenbij.zaanstad.nl/vacatures/arbeidsvoorwaarden

Gemeente Zaanstad

Zaanstad is een groeiende gemeente onder de rook van Amsterdam. In 2040 is onze stad naar verwachting uitgegroeid tot een stad met ruim 200.000 inwoners. Deze groei biedt mooie kansen om de stad te moderniseren en de leefbaarheid te verbeteren, maar brengt ook uitdagingen met zich. Interessante uitdagingen waar jij als landschapsarchitect een waardevolle bijdrage aan kunt leveren.

...
... ...

Interesse?

Word jij de nieuwe landschapsarchitect? Wij maken graag kennis met jou! Laat vooral je contactgegevens achter en wij plannen een oriënterend gesprek, zodat je meer te weten kunt komen over de functie, de stad en het werken bij Zaanstad.

Direct solliciteren? Dat kan natuurlijk ook via deze link. Wij geven jou binnen 5 werkdagen een terugkoppeling.

Heb je nog vragen? Neem voor inhoudelijke vragen gerust contact op met Jeannette Blaauw (afdelingshoofd Fysieke Leefomgeving) via 06-50071820. Bel of app met Ramona Iannotti (Corporate Recruiter) op 06-58002221 voor vragen over de sollicitatieprocedure.

.